Thursday , 13 December 2018

21-vjeA�arja nga Kosova qA� kandidon pA�r deputete nA� Parlamentin e AustrisA�

21-vjeA�arja nga Kosova, Serafina Demaku, A�shtA� kandidate pA�r deputete nA� Parlamentin e AustrisA�.

Demaku garon pA�r deputete nA� kuadA�r tA� PartisA� Socialiste tA� AustrisA�, nA� zgjedhjet e parakohshme parlamentare qA� do tA� mbahen nA� kA�tA� vend mA� 15 tetor.

Kush A�shtA� Serafina Demaku?

Periskopi ka zhvilluar njA� bisedA� me Serafina Demakun, e cila aktualisht A�shtA� nA� vitin e tretA� nA� studime, Fakultetin e Juridikit nA� VjenA�. NA� bisedA� me Periskopin, Demaku flet pA�r angazhimin e saj tA� kahershA�m nA� PartinA� Socialiste dhe rrugA�n e saj politike, si dhe pA�r familjen dhe KosovA�n.

E lindur mA� 25 mars 1996 nA� Baden tA� VjenA�s, Serafina Demaku angazhohet qysh e re nA� aktivitetet e PartisA� Socialiste nA� Austri. NA� vitin 2011, ajo angazhohet nA� organizata joqeveritare pA�r A�A�shtjen e migracionit. NA� kuadA�r tA� organizatA�s a�?Menschen.lebena�?, ajo mban ligjA�rata pA�r tA� rinjtA� lidhur me A�A�shtjen e migrimit.

NA� vitin 2012, Demaku bA�het njA� nga studentet qA� fiton tA� drejtA�n pA�r praktikA� disamujore nA� Parlamentin austriak derisa njA� vit mA� vonA�, mA� 2013, bA�het anA�tare e Bordit tA� organizatA�s a�?Aktion Kritischer SchA?lerInnena�?, e cila merrej me pA�rkrahjen e nxA�nA�sve tA� cilA�t nuk arrinin rezultate tA� mira nA� mA�sim. Krahas aktiviteteve tA� saj tA� vazhdueshme nA� PartinA� Socialiste, Demaku nA� vitin 2015 angazhohet pA�r punA� praktike edhe nA� AmbasadA�n e KosovA�s nA� VjenA�.

Nga viti 2015, Serafina Demaku nis edhe rrugA�timin mA� zyrtar politik nA� kuadA�r tA� PartisA� Socialiste. NA� vitin 2015, ajo hyn nA� udhA�heqjen e TA� Rinjve SocialistA� tA� AustrisA� ku deri nA� maj tA� vitit 2017, mban edhe pozitA�n e Sekretares sA� tA� Rinjve SocialistA� tA� AustrisA�.
Pas njA� rrugA�timi disa vjeA�ar tA� aktiviteteve nA� kuadA�r tA� PartisA� Socialiste, Demaku hyn nA� listA�n e kandidatA�ve pA�r deputetA� nA� Parlamentin e VjenA�s nA� zgjedhjet e parakohshme qA� Austria i ka shpallur tA� mbahen mA� 15 tetor.

Ajo thotA� pA�r Periskopin se pret njA� pA�rkrahje tA� madhe nga bashkA�atdhetarA�t shqiptarA� nA� Austri.
a�?TA� ankohesh nuk mjafton, duhet tA� jesh aktiva�?, thotA� Serafina.
a�?Kam qenA� zA�ri i tA� rinjve dhe dua tA� kujdesem pA�r ta. Ashtu si gjithA� Evropa, edhe Austria pA�rballet me A�A�shtje dhe probleme tA� ndryshme, kohA�n e fundit, qA� lidhen drejtpA�rdrejtA� me A�A�shtjen e tA� huajvea�?, rrA�fen ajo pA�r Periskopin

Bëje LIKE dhe merr lajmin e fundit nga Ditari:
error: