ai???AdelAi??! Bardhi me Sanijen tAi?? lanAi?? amanet tek ne, na fal qAi?? qemAi?? vonAi??ai??i??ai??? (foto)

NjAi?? nga mikeshat mAi?? tAi?? ngushta tAi?? gazetares sAi?? ndarAi?? nga jeta, Adela Xhamanit, Fatmira Nikolli i ka dedikuar fjalAi?? rrAi??nqethAi??se 31-vjeAi??ares qAi?? u nda tragjikisht nga jeta nAi?? moshAi??n 31-vjeAi??are tAi?? hAi??nAi??n e shkuar.

Ja mesazhi i plotAi?? i FatmirAi??s:

AdelAi??, a kishte tAi?? drejtAi?? Brian Weiss pAi??r ai???Shpirtinai???? Tani mund tAi?? ma thuash me siguri. Prej orAi??ve tAi?? natAi??s sAi?? tAi?? dielAi??s, veAi??se po bAi??het mAi?? e vAi??shtirAi?? dhe ne po bAi??hemi mAi?? tAi?? dobAi??t, siAi?? na thoshe. UnAi?? nuk kam mAi?? forcAi?? tAi?? zihem me njerAi??zit pAi??r ty, por po e bAi??jnAi?? Eraldo dhe Iva.

AdelAi??, Bardhi me Sanijen na kanAi?? lAi??nAi?? tAi?? marrim vendime pAi??r ty. Nuk e dimAi?? nAi??se kemi bAi??rAi?? zgjedhjet e duhura, nuk do mund ta dimAi?? kurrAi??; jemi pAi??rpjekur tAi?? bAi??jmAi?? ato qAi?? ti do doje, duke menduar se e kemi ditur deri nAi?? fund se Ai??farAi?? doje. Oborri yt i ngjante vAi??rtetAi?? ai???Cinema paradisosai??? sAi?? Tornatores, siAi?? mAi?? thoshe, por ishte i shkretAi??.AdelAi??, majmunAi??t kanAi?? nxjerrAi?? disa teori, si pAi??r tAi?? vAi??rtetuar teorinAi?? e Darvinit, se vijmAi?? vAi??rtetAi?? nga majmuni. Sepse AdelAi??, ne tAi?? katAi??rt e dinim, se majmunAi??t janAi?? mAi??suar tAi?? kacavirren nAi?? jetAi??t e tAi?? tjerAi??ve, nAi?? punAi??t e tAi?? tjerAi??ve, nAi?? dhimbjen e tAi?? tjerAi??ve; se AdelAi?? ne e dimAi?? qAi?? majmunAi??t bAi??jnAi?? pazar me vdekjen, shesin me vdekjen, fitojnAi?? para me vdekjen dhe nuk besojnAi?? dot se veAi?? majmunAi??ve ka edhe njerAi??z qAi?? kanAi?? jetuar thjeshtAi??, si ti, dhe se sai??i??kanAi?? asgjAi?? pAi??r tAi?? fshehur, si ti.

Se majmunAi??t aq dinAi??, aq bAi??jnAi??; tAi?? mjerAi?? patetikAi?? e histerikAi??, me mendime mjerane; se majmunAi??t i dinAi?? tAi?? gjithAi?? majmunAi??- si veten, se janAi?? tAi?? ligAi??, tAi?? vegjAi??l, tAi?? pamend, tAi?? pashpirt, nuk besojnAi?? nAi?? Zot, as nAi?? jetAi?? tAi?? pAi??rtejme, nuk njohin parime, nuk njohin kufij, nuk kanAi?? respekt pAi??r dhimbjen.AdelAi??, nuk ia vlen tAi?? jesh si ne, e kemi ditur gjithmonAi??. Ne kemi zgjedhur anAi??n e drejtAi??, por ana e drejtAi?? nuk Ai??shtAi?? ana e duhur. E kemi ditur gjithnjAi?? dhe po paguajmAi?? koston e lirisAi?? sonAi??- lirisAi?? pAi??r tAi?? qenAi?? ne, pa shtrirAi?? duart, pa lypur, pa lAi??pirAi??. Por majmunAi??t nuk tAi?? lAi??nAi?? as tAi?? prehesh nAi?? paqe, majmunAi??t nuk njohin paqe e pylli ka derra dhe derrat duan llucAi??. Ne e dimAi?? qAi?? nuk i doje kAi??to qurravitjet e facebookut dhe nuk do ta bAi??nim kurrAi??, por na detyrojnAi?? tAi?? hakAi??rrehemi pAi??r ty, se nuk po na lAi??nAi?? nAi?? dhembjen tonAi??.

AdelAi??, kishe tAi?? drejtAi??. Sylvia Plath Ai??shtAi?? depresive, nuk e lexoj mAi??- dhe Paloma Faith e thotAi?? 15 herAi?? refrenin, e paskAi??shim numAi??ruar mirAi??.

NAi?? fund, faleminderit qAi?? ishe pjesAi?? e jetAi??s sonAi??, kam qenAi?? me fat qAi?? tAi?? kam njohur, oh sa me fat; dhe mAi?? fal mua dhe na fal ne tAi?? treve, nAi??se nuk ia dolAi??m tAi?? ishim sa duhet me ty dhe na fal qAi?? qemAi?? vonAi??, qemAi?? vonAi?? pAi??r herAi?? tAi?? parAi?? nAi?? jetAi??n tonAi??.

Bëje LIKE dhe merr lajmin e fundit nga Ditari:
error: