“Jam gay”, djali nga Kosova rrA�fen dramA�n e tij: Ja A�farA� na bA�jnA� prindA�rit

Kosova A�shtA� njA� vend i vogA�l dhe sfida mA� e madhe e saj A�shtA� mposhtja e paragjykimit ndaj komunitetit LGBT. DitA�n e sotme nA� PrishtinA�, ky komunitet dhe pA�rkrahA�sit do tA� organizojnA� ParadA�n e parA� tA� KrenarisA�. Gazeta ZA�ri ka sjellA� dramA�n e njA� pA�rfaqA�suesi tA� komunitetit LGBTI qA� jeton nA� KosovA�.
Djali me iniciale L.V thotA�:

Nuk A�shtA� qA� njA� person nga radhA�t e komunitetit LGBTI zgjohet njA� mA�ngjes dhe thotA� a�?unA� dua tA� jem gej, lezbike, biseksual, transgjinor ose A�farA�do, por lind si i tillA�a�?, kA�shtu nis rrA�fimin e tij L.V., pjesA�tar i kA�tij komuniteti, i cili nuk preferon tA� flasA� me emA�r, siA� thotA� ai, pA�r shkak tA� keqkuptimeve qA� mund ta��i ketA� pA�r orientimin e tij seksual.

Teksa rrA�fen mbi diskriminimet qA� i bA�hen kA�tij komuniteti, pjesA� e sA� cilit A�shtA� edhe L.V., ai thotA� se ka pasur raste qA� nA� momentin qA� familja e ka marrA� vesh orientimin seksual tA� fA�mijA�s sA� vet ka ushtruar dhunA� fizike tek ai person, ose A�shtA� larguar nga shtA�pia, apo A�shtA� detyruar tA� martohet me njA� person tA� seksit tA� kundA�rt vetA�m pA�r tA� mos e kuptuar rrethi i ngushtA�.

L.V., teksa tregon pA�r fA�mijA�rinA� e tij, thotA� se personalisht nuk ka qenA� i sulmuar drejtpA�rdrejt, por nA� shkollA� fillore sqaron se A�shtA� ballafaquar me dhunA� psiqike dhe fizike nga bashkA�moshatarA�t e tij.

Bëje LIKE dhe merr lajmin e fundit nga Ditari:
error: