Prifti britanik i akuzuar pAi??r pedofili: Shkova nAi?? KosovAi?? me para tAi?? Vatikanit pAi??r ta studiuar islamin

Prifi Laurence Soper, qAi?? u arrestua vitin e kaluar nAi?? PejAi??, pasi ndaj ishte ekzistonte njAi?? fletarrest ndAi??rkombAi??tar nAi??n dyshimin pAi??r pedofili ndaj 10 djemve nAi?? fund tAi?? viteve ai??i??70 dhe fillim tAi?? viteve ai??i??80, ka dalAi?? para trupit gjykues pAi??r tAi?? dhAi??nAi?? shpjegimin se pAi??rse ka ikur nga Britania.

Insajderi kishte zbuluar identitetin e tij nAi?? maj tAi?? vitit tAi?? kaluar, pasi Policia e KosovAi??s kishte lajmAi??ruar se ka arrestuar njAi?? shtetas britanik nAi?? PejAi??, nAi??n dyshimin pAi??r pedofili dhe kjo kishte bAi??rAi?? bujAi?? tAi?? madhe nAi?? mediat botAi??rore.

Laurence Soper, i cili nAi?? PejAi?? jetonte me emrin Andrew ka treguar se pAi??rse vendosi tAi?? vijAi?? nAi?? KosovAi??.

Soper thotAi?? se nAi?? atAi?? kohAi??, ai???jeta e tij Ai??shtAi?? shkatAi??rruar totalishtai???. Ai insiston se nuk iku drejt KosovAi??s pAi??r shkak se ishte fajtor.

ai???BudallallAi??ku, frika ime dhe turpi luajtAi??n rol tAi?? madh. NAi??se dAi??shironi tAi?? shkatAi??rroni njAi?? prift apo kAi??do tjetAi??r vetAi??m duhet tAi?? bAi??ni njAi?? akuzAi?? kundAi??r tyre. E ardhmja e tyre shkatAi??rrohet, karakteri u shkatAi??rrohetai???, ka thAi??nAi?? ai, shkruan BBC.

Por si dhe me cilat para e me Ai??farAi?? misioni kishte ardhur nAi?? KosovAi??, pAi??rpos qAi?? tAi?? largohej nga vendi ku imazhi i tij ishte i shkatAi??rruar pas akuzave pAi??r pedofili.

Ai i ka thAi??nAi?? gjykatAi??s se njAi?? javAi?? para kohAi??s kur do tAi?? duhej tAi?? paraqitej nAi?? stacionin policor nAi?? Britani tAi?? Madhe, ai kishte tAi??rhequr 182 mijAi?? funte nga llogaria bankare e Vatikanit dhe udhAi??toi pAi??r nAi?? KosovAi??.

Ai pretendon se ishte paguar pAi??r tAi?? studiuar njAi?? filozofi mistike tAi?? Islamit nAi?? Ballkan.

ai???NAi?? kohAi??n kur u arratisa me 4 mars 2011, kam qenAi?? nAi?? lirim me kusht nga policia pAi??r gjashtAi?? muaj duke pritur gjykimin dhe mAi?? erdhi njAi?? telefonatAi?? nga njAi?? avokat nAi?? Angli duke mAi?? thAi??nAi?? se kjo do tAi?? zgjasAi?? edhe tre muaj. Thjesht e kuptova se nuk mund ta pAi??rballojaai???, citohet tAi?? ketAi?? thAi??nAi?? Soper para gjykatAi??s.

DhjetAi?? nxAi??nAi??s kishin akuzuar pAi??r ngacmim seksual priftin pAi??r periudhAi??n mes viteve 70 dhe 80. Ata e akuzojnAi?? priftin pAi??r dhunim, prekje seksuale dhe rrahje me thupAi??r.

Ai ishte arrestuar mAi?? 2010 por ishte liruar pasi kishte paguar dorAi??zani, megjithatAi?? nuk ishte kthyer kurrAi?? nAi?? stacionin policor tAi?? LondrAi??s nAi?? mars tAi?? vitit 2011. NjAi?? urdhAi??rarrest evropian ishte lAi??shuar pAi??r tAi?? nAi?? vitin 2012.

Bëje LIKE dhe merr lajmin e fundit nga Ditari:
error: